Още по темата

Мечтите понякога се сбъдват, стига да си достатъчно луд да вярваш в тях и да се бориш дори с последните ти останали сили. Такъв случаят с Константин Коев. Хладнокръвен, без емоции и с добре премерени ходове. Той се превърна в герой за Спартак Плевен и след общо седем тройки изведе тима си до победа над Лукойл Академик със 108:104 след продължение.

196-сантиметровото крило е роден през март, през 1991 г. край морето. Семейството му живее в Бургас, а обичта към играта още от детството си той споделя със сестра си Деляна, която първа влиза в залата, а понастоящем е част от Хасково 2012. Тогава Коцето, както го наричат колеги и приятели, избира футбола. Пакостник по душа, но и старателен ученик, той не се задържа дълго вкъщи. Предпочита да играе на улицата.

По баскетбола го запалват в школата на Делфин, преминава през шлифовката на треньори като Иван Лепичев и Дечо Коешинов, който го налага в мъжкия ни баскетбол. В Плевен го привлича Александър Дяковски и към днешна дата със сигурност не съжалява за решението си.

Автор: в-к “7 дни Спорт”