Още по темата

Лукойл Академик ще стартира участието си в квалификациите за новия турнир на ФИБА – Шампионска лига след пет дни. На 4 октомври от 18.00 ч. в столичната зала “Универсиада” отборът на Тони Дечев ще излезе срещу Орадея в мач от втори кръг на прeсявките за надпреварата. Реваншът ще се проведе на 6 октомври в Румъния.

“В момента най-важното за нас е да се класираме в групите на Шампионската лига. Очакванията към Лукойл Академик са високи, така е било винаги. Оптимист съм за Шампионската лига, въпреки че в контролите се представихме колебливо. Вярвам, че ще изглеждаме както трябва, поне като мотивация и енергия. Това е важно за такива срещи”, сподели капитанът на “студентите” Филип Виденов по време на днешната пресконференция, която се проведе в “Пресклуб България”.

Гардът и съотборниците му от Лукойл ще търсят по-добра точкова разлика в двата двубоя срещу румънския първенец. Ако това се случи, “студентите” ще попаднат в група Б на редовния сезон в Шампионската лига заедно с Венеция, Автодор Саратов, Макаби Ранд Медиа, Химик, Пинар Кършияка и Льо Ман.