Дори и без Марк Гасол, селекцията на Испания е готова за Олимпиадата в Рио де Жанейро. Европейският шампион иска единственото отличие, което няма във витрината си – олимпийското злато (б.а. – испанците триумфираха на световното през 2006 г. в Япония и на три от последните четири първенства на Стария континент).

Една от звездите на “Ла Фурия” Никола Миротич е убеден, че отборът му ще се представи добре на шампионата, като най-важното е да стартира с победа срещу Хърватия. Двубоят от група Б между двата тима ще се проведе на 8 август от 1.00 ч. българско време.

“САЩ са фаворити, но нашата цел е златото. Очакванията към нас са високи, защото разполагаме със силен отбор. Групата ни обаче не е никак лека и трябва да сме съсредоточени във всеки момент. Всеки един мач за нас е от голямо значение и трябва да покажем най-доброто от себе си”, заяви 208-сантиметровото тежко крило.

“Хърватия е сериозен тим, който разполага с талантливи млади играчи като Дарио Шарич и Марио Хезоня. Не бива да ги подценяваме нито за момент и не трябва да се пестим. Те са готови да използват всяка една наша грешка. Затова трябва да внимаваме. Надявам да започнем с победа. Най-важното е, че сме здрави и искаме да играем баскетбол на високо ниво”, допълни черногорецът с испански паспорт.

“Присъствието на Пау Гасол в отбора е важно за нас. Не се съмнявам, че той ще бъде сред най-добрите на този турнир. Със сигурност Марк ще ни липсва, но Пау може да компенсира отсъствието му. Той носи голямо спокойствие на всички ни. Трябва да бъдем агресивни в защита. САЩ разполагат със суперзвезди, които могат да отбелязват по 20 точки във всеки мач, но в баскетбола всичко е възможно. Може те да нямат ден, а ние да играем добре. Нищо не се знае”, коментира 25-годишният баскетболист на Чикаго в НБА.