Точно четири години изминаха от последната Олимпиада, която се проведе в Лондон. Рио де Жанейро поема щафетата, а по-късно днес от 20.15 ч. българско време Австралия и Франция ще поставят начало на баскетболния турнир при мъжете.

Преди да се отдадете на южноамериканските страсти от надпреварата в Бразилия, BBALL.BG реши да Ви припомни първия мач от Олимпийските игри в британската столица.

Датата е 29 юли 2012 г., а на паркета в “O2 Арена” един срещу друг застават Нигерия и Тунис. Тогава “тигрите” с треньор Айо Бакаре стартират с победа в африканското дерби с 60:56 след 15 точки на Аладе Амину, Ике Диогу дава разликата в подкошието с 10 борби. Амин Рзинг е над всички за Тунис с 18 точки.

Нигерийците изиграват като по ноти първото полувреме, за да поведат с 31:15 на голямата почивка. След паузата обаче съперникът демонстрира по-добра игра в защита и намалява пасива си до 4 точки, но тимът от Западна Африка все пак печели. В крайна сметка Нигерия финишира на 10-та позиция при първото си участие на Олимпийски игри, а Тунис отпада още в груповата фаза след пет поредни загуби.

Вижте сами първия мач в Лондон през 2012 тук