Асен Великов почти сигурно ще бъде новият капитан на националния ни отбор. 30-годишният плевенчанин е фаворит да наследи Христо Николов и Божидар Аврамов, които бяха носители на лентата през лятото на 2014 г.

Гардът на Лукойл Академик е най-опитният в селекцията на Любомир Минчев, като е пословичен с дисциплината, желанието си за победа и скромния си характер. Според "Тема Спорт" играчите вече са се обединили около юношата на Черно море. Другата опция е Иван Лилов.

Изборът обаче ще бъде направен не по-рано от следващата седмица. Тогава към тима ще се присъединят Александър Везенков и Станимир Маринов. Първият води индивидуална подготовка в САЩ, докато вторият се възстановява от операция в бедрен мускул. Любо Минчев очаква и двамата в първите дни на август, когато националите се местят от Стара Загора в Самоков за втория етап от подготовката за евроквалификациите.

България е в група с Украйна, Словения и Косово в пресявките за първенството на Стария континент догодина. Първият двубой от група Е за тима ни е на 31 август в Киев.

Източник: в-к “Тема Спорт”