Монтана най-вероятно ще представя България на европейска сцена през следващия сезон. Шампионът и носител на Купата на България при жените може да участва в Адриатическата лига. Това обяви кметът на града Златко Живков в ефира на Диема Спорт след края на футболната среща за оставане в А група между местния тим и Поморие.

“Като традиционен спорт в града, женският баскетбол трябва да има надграждане, а това в България няма как да стане предвид намаляващата се единствена лига. Работим и по обновяването на спортните зали, защото и волейболният отбор, и баскетболният са първенци и ще играят в Европа. Може да играем Адриатическа лига с женския тим. Но смятам, че тези морално остарели зали ще ги оправим и няма да се изложим", заяви Златко Живков.

Адриатическата лига за жени е създадена през 2001 г. В надпреварата участват предимно отбори от Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Хърватия, Словения и Македония. През 2007 г. България също има представител в лицето на ЦСКА с треньор Георги Божков, който тогава печели трофея в турнира.

Източник: Гонг.бг.