Още по темата

Голямата му брада не може да скрие широката усмивка, което е негова запазена марка. След два сезона в Детройт, Луиджи Датоме се завърна на Стария континент през миналото лято, за да се присъедини към Фенербахче. С тима на легендата Желко Обрадович 203-сантиметровото крило достигна до първата си Финална четворка в Евролигата.

“Има нещо специално във въздуха в Берлин. Наистина е прекрасно да бъдеш в центъра на събитията във Финалната четворка. Винаги съм бил фен на Евролигата и се радвам, че ще бъда част от нещо толкова голямо. Ще опитам да дам най-доброто от себе си и ще се насладя на всяка минута на терена”, заяви 28-годишният Луиджи Датоме.

Турският гранд е сред фаворитите за златото в надпреварата, но трябва да отстрани Лаборал Куча по пътя си към него.

“Не е хубаво да си мислим, че сме много добри, защото може да пострадаме. През годините много аутсайдери са печелили турнира. Когато играта започне, всички са равни. В мача с Лаборал Куча трябва да сме максимално концентрирани. Не бива да позволяваме на съперника да прави каквото си поиска. Знам, че ще имаме много фенове в залата и се надявам да ги накараме да се чувстват горди”, допълни италианския национал.