Още по темата

Решението на Шарон Друкер да не изведе националния отбор на България в предстоящата евроквалификация през лятото свари БФБ по “бели гащи”, само няколко месеца преди събирането на представителния ни тим на лагер.

След няколкомесечни преговори, протаквания и безкрайни заседания, израелецът бе предпочетен с мнозинство от членовете на Управителния съвет пред българския кандидат Любомир Минчев. По ирония на съдбата, вероятно именно Минчев ще се окаже единствената възможност България да се сдобие със селекционер, достоен да води представителния ни тим в тежката група със Словения, Косово и Украйна.

В резултат, бъдещето на националите ни отново е неясно, а изход от ситуацията ще бъде търсен на спешно заседание на БФБ, за което отново не бяха разкрити детайли.

“Още на първата среща се разбрахме за финансовите условия и щаба му. След това говорихме още няколко пъти. Бях му поставил срок за отговор до мача на клубния му отбор тази седмица и снощи той ми се обади и каза, че отказва. Сподели ми, че причините са лични и благодари за офертата ни. Именно тези лични съображения го принудиха да проточва преговорите“, обясни лаконично президентът на федерацията Георги Глушков, но когото ще се наложи тепърва да “ухажва” пренебрегнатия преди месец Минчев.