Още по темата

Вече трети ден Пламен Алексиев води подготовка с новия си отбор Берое. 180-сантиметровият гард се присъедини към старозагорци в началото на седмицата след като още през миналия сезон ръководството имаше желание да го привлече. Преди поредното занимание варненецът сподели първите си впечатления пред клубния сайт на Берое.

- Вече няколко дни водиш подготовка с новите си съотборници, как се чувстваш?

- Съвсем нормално. Ще ми трябва време за аклиматизация, защото в залата е малко топло. Като цяло всичко е доста професионално.

- Какво този път наклони везните в полза на идването ти в Стара Загора? Клубът проявяваше интерес към теб от доста време…

- Случиха се някои неща във Варна, които ме накараха да се замисля, че може би сега е моментът да сменя отбора и да потърся нещо ново. Но да взема това решение бе доста трудно. Особено след като в последния момент се намериха средства, за да бъде спасен клуба. Дали това решение ще е за добро или за лошо времето ще покаже.

- Какво очакваш от предстоящите мачове с Берое?

- Надявам се да помогна с каквото мога на отбора. Целта е съставът да стане още по-добър и резултатите да са още по-силни. Доколкото знам се борим да стигнем във Финалната четворка на Балканската лига, предстоят ни и мачове за купата. Аз лично винаги съм си поставял високи цели и се надявам заедно с момчетата да стигнем колкото може по-напред в класирането.

- Чака ви тежка серия в следващия месец…

- Да, така е. Надявам се момчетата да са подготвени

- Ти лично чувстваш ли се готов чисто физически за подобна серия?

- По принцип нямам проблем с мачовете. Може би за купата няма да съм напълно готов, но след това се надявам да постигна добър игрови ритъм и да се наглася спрямо изявите на новия си отбор.

- Как си обясняваш случилото се с Черно море?

- От подобна ситуация не печели никой. Губят най-вече децата в залата, но губят и играчите, и треньорите. Лошото е, че най-виновни излязоха тези хора, които си тръгнаха. Всеки обаче има право на мнение. Мисля си все пак, че тази ситуация рано или късно щеше да се случи. Просто във времето няколко пъти клуба е стигал до колапс и е имал финансови проблеми. И винаги се намираше някой да ни спаси. Сега пак се намери такъв, но се надявам за в бъдеще нещата да потръгнат и всичко да е ясно и кристално, за да няма виновни.

- Ти лично един ден би ли се върнал там?

- Това е родният ми клуб. От малък тренирам и играя там. Надявам се ако не като играч, поне като треньор да мога да помогна и да предам на младите играчи опита, който имам като състезател.

Източник: Официалният сайт на Берое