Още по темата

Преди две седмици Шарон Друкер бе утвърден от Управителния съвет на федерацията по баскетбол за селекционер на мъжкия ни национален отбор. Израелският специалист получи тогава огромен кредит на доверие, като 7 от членовете гласуваха в негова полза, докато само един се изказа против и подкрепи другата останала кандидатура, тази на Любо Минчев. Президентът на федерацията Георги Глушков проведе няколко предварителни разговора с треньора на Макаби Ришон, като сам призна, че няма големи разминавания между двете страни и е въпрос единствено на утвърждаване на Друкер от УС, за да бъде провъзгласен за наследника на Георги Младенов. 

Оказва се обаче, че не всичко е толкова изчистено, тъй като израелецът е отказал да подпише договора си с България при срещата с шефа на БФ Баскетбол. Глушков летя до родината на наставника миналата седмица, за да могат двете страни официално да обявят партньорството си. До парафиране от страна на Друкер обаче така и все още не се е стигнало, а причината не се крие във финансовата част, или пък в обсъжданите варианти за помощници, които да влязат в щаба му през лятото. 

На този етап все още няма официална информация по темата, но според такава на „Тема Спорт”, израелецът се е разколебал да поеме националния ни тим, след като е разбрал, че няма да може да разчита на близнаците Деян и Калоян Иванови за битката със Словения, Украйна и Косово в края на август. Друкер е провел разговор с първия, който игра под негово ръководство 3 мача в Монтегранаро през пролетта на 2011-а. 29-годишният варненец за пореден път е дал да се разбере, че няма особено голямо желание да се връща в националния.  

От федерацията продължават да опитват да го убедят да помогне за класиране на Евробаскет 2017, но към момента позицията на крилото остава непроменена. В резултат, самият Друкер вече не е толкова категоричен, че иска да води България в очертаващата се изключително тежка квалификационна група. До края на седмицата предстоят нови разговори по темата, като именно в близките дни трябва да стане окончателно ясно дали все пак треньорът на Макаби Ришон ще подпише своя договор за 1+1 години, или ще трябва да се търси спасителен пояс в лицето на Любомир Минчев.

Автор: „Тема Спорт”