Още по темата

Тримесечната суша без победа за Левски в Балканската лига приключи, при това в най-подходящия момент. "Сините" се наложиха над Ловчен с 91:77 и хванаха последния влак за класиране към 1/4-финалната фаза на турнира.

Последната победа на Левски датира отпреди три месеца (15 октомври - б.а.), когато "сините" спечелиха именно срещу Ловчен с 99:72 домакинството си в зала "Универсиада". Оттогава тимът инкасира седем поредни поражения, но счупи каръка в своя мач №10 от началото на сезона в надпреварата.  

Левски бе в ролята на догонващ през цялото първо полувреме. Бившият старши треньор и настоящ президент на тима, както и шеф на НБЛ Виваком - Константин Папазов седна на пейката на столичани, макар и да не бе вписан в тимовия лист за двубоя. Въпреки наставленията, който Тити даваше наравно с новия наставник Мануел Марков, присъствието му на скамейката не даде особен резултат, защото "сините" вече отстъпваха с 35:44.

Най-запомнящото се отиграване за встъпителните 20 минути пък бе точно със сирената, пратила двата състава в съблекалните за кратък отдих. Милош Латкович  изстреля топката от задно поле в последната секунда, за да се разпише с изпълнение, достойно за конкуренция на снарядите на лидера на шампионите в НБА - Стеф Къри.

След подновяване на играта, Левски започна със серия от 9-0, заличавайки изцяло изоставането си до момента за първо равенство в двубоя при 44:44. 6 минути бяха достатъчни на столичани да се откъснат с двуцифрена преднина, а след края на третата четвърт таблото светна при 67:54 в полза на българския тим.  В заключителния период разликата само се увеличаваше.

Алекс Симеонов избухна с дабъл-дабъл от 35 точки и 10 борби. Другият, преминал бариерата от 10 точки за "сините", бе Венцислав Петков с 12.  

СТАТИСТИКА ЛЕВСКИ - ЛОВЧЕН