Още по темата

Освен втора загуба от Антверп Джайънтс в Топ 32 на ФИБА Къп преди ден (б.а. с 63:71 в мач от група P), Лукойл Академик остана без още един баскетболист. Многолюдната група на играчите със здравословни проблеми се увеличи с още един за ужас на Тони Дечев.

Минков получи мускулно разтежение в двубоя срещу белгийците, като се подхлъзна на рекламен стикер, залепен на пода в “Aрена Ботевград”. Рано тази сутрин заедно с други двама свои съотборници той се отправи към София за обстойни медицински прегледи. С него са Асен Великов, който не игра срещу Антверп зарада разтегнат бедрен мускул, и Павлин Иванов, който е на контролен тест при лицево-челюстен хирург.

Припомняме, че преди месец и половина ямболията претърпя операция на горните зъби след като пострада след удар с лакът от състезател на Берое в мач от НБЛ. За да предпази зъбите си гардът носи специални брекети.

Под въпрос кога ще се завърне на терена е Тенчо Банев. Капитанът лекува контузия в коляното отпреди Нова година. На инжекции заради болки в петата от месец насам играе Филип Виденов.