Още по темата

“Не издържахме в последните минути. През второто полувреме направихме серия от 14-0, но допуснахме няколко грешки. Противникът се възползва умело от тях и направи няколко бързи нападения, което го върна в двубоя и накрая му донесоха победата. Когато си излязъл за успех и се получи такъв срив, напълно нормално е баскетболистите да се пречупят”, обясни треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев след загубата от Макаби Ришон във ФИБА Къп. 

“В този турнир всяка точка е важна за крайното класиране в групите. Някъде може да изиграем силен двубой и да се върнем в играта. Смените донякъде оказаха влияние на промените в резултата, но искахме всички да са свежи за последната част. Когато се изправиш срещу отбор като Макаби Ришон, трябва да си много концентриран. По-младите в отбора все още нямат нужното самочувствие. Това е едно от нещата, върху които трябва да работим”, допълни наставникът на “студентите”. 

“Като цяло представянето на Чад Тимбърлейк не е никак добро. Давахме му доста шансове. Ще проведем разговор с него. Опитваме се да му обясняваме нещата, но не се получава. В този мач също не бе убедителен и затова решихме да не рискуваме с връщането му на терена”, коментира Тони Дечев. 

“Продължаме да работим, за да коригираме слабостите си. Момчетата трябва да се възстановят, защото ни предстои мач с Рилски спортист, а след това и с Енисей Красноярск. Ще се готвим за двубоя в Самоков. Съперникът ни е на гребена на вълната след двете поредни победи с 1 точка. Трябва да се опитаме да държим инициативата срещу Рилски спортист. Имаше малки периоди, които правихме това и в трите си мача във ФИБА Къп”, допълни треньорът на Лукойл.