Още по темата

Лукойл Академик отметна още една въпросителна около състава си за новия сезон в НБЛ и евротурнирите. Младокът Крис Минков ще остане при “студентите” през следващите две години, съобщават от клуба.

198-сантиметровият гард направи силно впечатление с изявите си за Лукойл Академик през последната година не само по българските, но и по европейските терени. През 2014/2015 Минков записва средно по 9.2 точки, 3.6 борби и 2.3 асистенции в общо 64 мача на “студентите”, като печели шампионската титла в първенството и достига до финал в турнира за Купата на България.

Крис се присъединява към Лукойл през 2013 г. след като завършва средното си образование в САЩ, в “Кристиан Лайф Сентър Академи” в Тексас. Преди това трупа опит именно в школата на Академик.

Дългогодишен юношески и младежки национал на България. За последно Минков защитава цветовете на страната ни на европейското първенство, Дивизия А за младежи до 20 г. на остров Крит през 2014 г., като оставя срещу името си средни показатели от 9 точки, 3.9 борби и 2.8 асистенции.