Още по темата

Костас Папаниколау (206 см, 25 години) смени Барселона и Евролигата с Хюстън и НБА, а година по-късно Александър Везенков (206 см, 19 години) подписа 4-годишен договор с каталунците. Гръцкото крило даде интервю, в което засипа със суперлативи българския тийнейджър, на когото му предстои тепърва да защитава репутацията си на MVP в шампионата на южната ни съседка като новобранец в испанския гранд.

"Не съм виждал такъв изключителен талант като Везенков. Мисля, че и в европейския баскетбол подобно явление на такава крехка възраст не е наблюдавано от дълги, дълги години. Той наистина е невероятен и аз му желая от сърце да постигне това, което иска. Да върви по дългия път, по който е тръгнал спокоен и уверен, че има всички качества да успее", казва Папаниколау, който има сантименти към Арис, защото също като Везенков, но няколко години преди него излиза от школата на клуба.

"Не бива да товарим Везенков с огромни и тежки очаквания. Трябва да бъдем търпеливи, позитивни, да го подкрепяме и да му дадем време за адаптация. Това е единственото, което ми се иска като негов колега и като човек, който е минал през тези неща в началото на кариерата си", споделя крилото, което през 2012 г. вдигна трофея в Евролигата с екипа на Олимпиакос в Истанбул.