Още по темата

Националният ни отбор за младежи до 20 г. единствен ще представя страната ни на европейско първенство, Дивизия А през това лято. Александър Милов е избран за капитан на тима, който стартира битките на шампионата на Стария континент след два дни.

197-сантиметровият гард води отбора по време на част от контролите на националите ни до 20 г. и заслужи доверието на треньорите. На Милов ще помагат Ивко Ивков и Евгени Хаджирусев. Двамата са избрани по американската система, която предвижда и още двама помощник-капитани.

“Доволен съм от протичането на подготовката. Всичко премина по план през последната седмица. Свършихме всички задачи. Момчетата са здрави и се надявам да покажем най-доброто от себе си на предстоящото европейско първенство”, заяви пред BBALL.BG селекционерът на младежкия ни национален отбор Людмил Хаджисотиров.

Националите до 20 г. потеглят за Италия утре (6 юли) рано сутринта в 6.50 ч. с полет през Франкфурт за Венеция и след това ще продължат към Линяно Сабиадоро. Съперници на младежите ни в първата фаза ще бъдат отборите на Израел, Гърция, Сърбия и Латвия.