Какво се случи: Рилски спортист зае предпоследното вакантно място в полуфиналите на НБЛ, след като записа втори пореден успех в серията срещу Берое със 78:65. В следващата фаза самоковци ще се изправят срещу победителя от двойката Балкан - Ямбол, които ще излъчат последния претендент за битките преди решителния етап за разпределяне на медалите в мъжкия елит. 

Повратни моменти: Двата състава изиграха равностойна първа четвърт, но Рилецо излезе напред с 22:20 след 10 минути на паркета. До почивката разликата стана 8 точки, а в началото на второто полувреме набъбна до двуцифрена. Силна трета четвърт изстреля момчетата на Росен Барчовски до 67:47. Старозагорци опитаха да се доближат, но сили за обрат не стигнаха. 

Най-добрите: Жарко Ракочевич поведе победителите с дабъл-дабъл от 18 точки и 10 борби. Антъни Гуджино се включи с 16, Златин Георгиев го последва с 15 точки, а с 11 остана капитанът Йордан Бозов. За Берое с 21 завърши Тихомир Желев, а с 16 се разписа Тенчо Тенчев. 

Любопитно: Предимството на бронзовите медалисти от купата дойде най-вече от подкошието - 39 срещу 29 борби за Берое. Решаваща се оказа и добрата стрелба от тройката. Рилски отбеляза 11 далечни снаряда от 24 опита, и лимитира съперника до 10/30