Георги Божков е вторият най-успешен български треньор в женския ни баскетбол от 1945 г. насам с общо осем титли. Единствен с повече трофеи от него е Димитър Митев (11 - с Ударник и Славия). Постижението на Божков обаче остава неповторено и досега, защото специалистът успява да изведе до златото три различни отбора. 

Каквото и да се каже за него ще бъде малко и непълно. Защото Божков продължава да внася нови и нови предизвикателства и върхове в живота и впечатляващата си кариера.

Три златни медала със Славия в периода 2002-2004г., титла с ЦСКА (2007г.), а вече и четири пъти шампион, начело на Дунав 8806. Божков има зад себе си и две първи места на Купата като треньор на Славия от 2001-ва и 2003 година, както и 2-ро и 3-то място от съответно 2002 и 2004г. Повтаря челното място с русенки с рекордните четири поредни в периода 2010-2014, като и с ЦСКА през 2007 г. През същата година с "червените ангели" печели и Адриатическата лига. 

В златните страници на историята Божков оставя зад себе си треньори като Станислав Бояджиев (6 шампионски титли), Петко Маринов (5) и Данаил Мурдаров (също с 5), както и Иван Лепичев (3). 

Божков превърна Дунав 8806 в един от символите на Русе. Доказателство бяха и пълните трибуни по време на третата финална среща на "сините феи" срещу Нефтохимик 2010, която спечелиха със 74:64 и с която затвориха безапелационно серията за златото. 

Най-паметни обаче ще останат двете му поредни купи на страната през 2010 и 2011 г., които идват в период, в който финансовата криза довежда русенския тим почти до закриване. Заради доверието към него и единствено на добра воля, всички баскетболистки остават и се борят за честта на клуба и собственото си име без заплати.
 
По-сладък от успеха пък сигурно е само фактът, че контрастните индивидуалности и силните личности в състава на "сините феи" вече шест години функционират като един здрав организъм. Така е от лятото на 2009-а, когато Георги Божков застава начело на тима. 
 
Георги Божков е роден в София на 24 януари 1962 г. Израства в семейството на баскетболния деятел Александър Божков, заради когото хваща оранжевата топка още 2-3 годишен. Завършва НСА с профил Баскетбол. След като слага край на активната си състезателна кариера, започва да гради име първо като треньор в съседна Гърция. Наставник е и на женския национален отбор от 2012 г. насам. Формулата му за успех се състои в желание и амбиция, в комбинация с възпитание и култура. Това са и най-важните уроци, които преподава на състезателките си.