Какво се случи: Калоян Иванов и Трабзонспор останаха на крачка от трофея в Еврочалъндж през настоящия сезон. Пред своите фенове в Трабзон българинът и отборът му не издържаха срещу Нантер с 63:64 във финала на надпреварата. Французите достигнаха до първата си титла в турнир от Стария континент в клубната си история, докато Трабзонспор бе на секунда от такава. 

Повратни моменти: В края на последната четвърт Кайл Уимс наниза тройка и изведе Нантер напред с 62:59. Дуайт Харди обаче отбеляза 4 поредни точки в последната минута и обърна до 63:62, но французите проявиха характер и с кош на Терънс Кембъл със сирената си осигуриха победата за крайното 64:63. 

Най-добрите: 205-сантиметровото тежко крило остави срещу името си в статистиката за Трабзонспор 7 точки, 3 борби и 1 чадър за общо 17 минути на паркета. При стрелбата си от игра варненецът бе 3/4 за две точки и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари. От неговите съотборници Дуайт Харди бе най-резултатен с 16 точки и 6 асистенции. Героят Терънс Кембъл бе над всички за Нантер с 15 и 3 асистенции. 

Любопитно: По пътя към решителната битка за трофея Калоян Иванов и Трабзонспор не срещнаха проблеми с румънския Ровинари с 83:63 на полуфиналите. Нантер пък се справи трудно с немския Скайлайнърс с 83:79.