Още по темата

Шампионът на Стария континент Франция ще участва на Евробаскет 2015 без една от големите си звезди Джоаким Ноа. Преди ден от ръководството на местната федерация обявиха, че 211-сантиметровият център ще се отдаде на почивка през идното лято.

През миналия уикенд Ноа е провел телефонен разговор със селекционера на “петлите” Венсан Коле, в който е обяснил, че дори и да получи повиквателна, няма да може да се включи пълноценно в подготовката на отбора заради контузиите през последните месеци. Очаква се французите да излязат с разширения състав за европейското първенство на 2 май.

Най-добрият защитник в НБА през миналия сезон ще пропусне втори пореден шампионат на Стария континент след Евробаскет 2013 в Словения. За последно Ноа игра за Франция на европейското първенство в Литва през 2011 г., когато тимът на Венсан Коле остана със сребро.

Синът на легендата в тениса Яник Ноа облича екипа на Франция за първи път на 24 юли 2009 г. в приятелски мач с Австрия, в който отбелязва 16 точки и овладява 9 борби.