Какво се случи: Все пак ще има трети мач в този 1 кръг на плейофите в НАЛБ. Серията от 1/16-финалите между Костенец и Ботев 2012 е изравнена 1-1 победи. Тази вечер Костенец спечели със 76:59, а миналата седмица успехът отиде при представителите на Враца с резултат от 71:64.

Повратни моменти: Големият проблем на Ботев 2012 се оказа късата, почти липсваща резервна скамейка. Тимът пристигна само с един баскетболист, който седна на скамейката, което се оказа решаващо. В същото време, Костенец имаше четирима души на своята пейка, а умората накрая също си каза думата. 

Най-добрите: Капитанът на Костенец Ивайло Радев бе на висота с 25 точки, а страхотен мач изигра и Атанасиос Моногенис с 22 точки. Другият представител на фамилия Моногенис - Йоаннис, също бе в основата на победата. Той се отчете с 13 точки и 12 борби. Албертин Йорданов вкара 27 точки с екипа на Ботев 2012.

Какво предстои: Третата среща, която ще определи кой от двата отбора е по-достоен да се бори на 1/8-финалите ще се състои на 22 март в "Овергаз арена".