Още по темата

Бившият гард на Черно море и Спартак Плевен Росен Софрониев се отдава на ново занимание, което е свързано със спорта. 34-годишният варненец ще работи с диетолога и фитнес експерт Белчо Христов и ще помага на деца с надномерно тегло и хора, преминали през химио- и лъчетерапии.

BBALL.BG се свърза със Софрониев, за да ни разкаже малко повече за новото си aмплоа, както и да разбере липсва ли му играта след като сложи край на активната си спортна кариера през миналото лято.

“Идеята за фитнес и здравословно хранене не е нова. Докато бях активен спортист се занимавах донякъде с това. Когато се прибрах във Варна проведохме няколко разговора с Белчо Христов и всичко се получи”, заяви Софрониев.

“Основата ни цел е да накараме останалите да предпочетат здравословния начин на живот. Започваме да се занимаваме с деца и хора с диабет, както и с такива, преминали през лъче- и химеотерапии. Ще работим и със спортисти и хора, които искат да променят начина си на живот”, сподели юношата на Черно море.

“Честно казано баскетболът ми липсва страшно много. Липсват ми и самите хора, приятелите, с които вече по-рядко се виждам, но се чуваме редовно”, допълни още бронзовият медалист от турнира за Купата на България през 2009 г.

Софрониев окачи кецовете на стената в края на миналия сезон след като бе освободен от Спартак. 192-сантиметровият гард бе част от плевенския тим от 2006 до 2014 г., като записва средно по 5.5 точки и 1.4 борби в общо 258 мача. Преди това играе за Черно море, с който печели две шампионски титли през 1998 и 1999 г., три Купи на България (б.а. през 1998, 1999 и 2000 г.), а освен това се превръща в един от най-добрите защитници в първенството при мъжете.