Капитанът на националния ни отбор Христо Николов се отдаде на още едно занимание на словенска земя. Двуметровото крило влезе в ролята на коментатор заедно със съотборника си в Олимпия Любляна Халил Каначевич.

Двамата баскетболисти направиха компетентен анализ на един от първите двубои на “драконите” срещу Цедевита в Адриатическата лига. Въпросната среща бе спечелена от Олимпия със 77:67 през октомври, като тогава Николов и Каначевич също бяха по екипи за тима си.

Гларуса не спести и оценката за играта си по време на мача срещу хърватите, като си постави за задача да е по уверен в нападение и защита. Каначевич пък заключи “Това е българският Коби Брайънт!”.

В един момент Николов показа гъвкавост в коментара си и смени английския с български език. Уменията му на коментаторския пулт пък могат да му бъдат от полза за в бъдеще.

Припомняме, че бургазлията се възстановява от контузия, която получи преди около 7 дни. Николов разкъса прасец на десния крак и ще отсъства от терените около две седмици. 

Христо Николов в ролята на коментатор