Още по темата

Левски остана без един от най-важните си играчи само месец след старта на 2014/2015. Центърът Милян Пупович се прибра в родината си и вече си търси нов отбор. Причината за раздялата между двете страни е тежката финансова ситуация в столичния клуб и две дължими към играча заплати.

“Когато реших да избера Левски през лятото бях наясно с финансовите проблеми на клуба. Говорих с треньора Тити Папазов и се разбрахме да помогна с всички сили на отбора да преодолее проблемите си. Целта ни бе да бъдем равноправен член на Адриатическата лига и да се борим заедно с американеца Брандън Хийт и още няколко български национали”, споделя Милян Пупович, който напусна Левски преди няколко дни.

210-сантиметровият център е сред реализаторите за Левски в Адриатиката със средно по 10.8 точки и 5 борби в първите 8 мача на тима в дебютния му сезон. Самият Пупович разкри, че е получил обещание от ръководството, че до края на годината ситуацията в Левски ще се подобри, но това не се е случило. Това е и причината Милян да напусне София и да се прибере в родината си.

“Вече имам няколко възможности пред себе си от отбори от Адриатическата лига, но мога да заиграя за някой от тях от втората част на сезона. В момента ръководството на Левски се опитва да открие възможност да се разделим по взаимно съгласие, за да избегнем съда и Арбитражната комисия към ФИБА”, сподели още сърбинът. 

31-годишният център облече екипа на Левски през изминалото лято. В кариарата си досега той играе и за Хемофарм, Войводина, Черкаси, МЗТ Скопие, ЦСМ Букурещ и Черно море.