Още по темата

Битките в Еврочалъндж стават все по-интересни. През последните два дни се изиграха мачовете от 2 кръг в третия по сила турнир на Стария континент, а българското присъствие в надпреварата се усеща все по-сериозно.

Американецът Чарлс Томас е трети при реализаторите в Еврочалъндж след изиграването на двубоите от този рунд. 203-сантиметровото крило на Лукойл Академик запазва челна позиция със средно по 23.5 точки след 2 срещи.

Бившият гард на “студентите” Чавдар Костов е 11-ти в тази класация след двата успеха на старта за австрийския шампион Гюсинг. 196-сантиметровият българин може да се похвали със средни показатели от 20 точки.

Крилото на италианския Бриндизи Деян Иванов е пети по борби – със средно по 10 овладени под двата ринга топки. 205-сантиметровото крило се отличи с дабъл-дабъл – 15 точки и 10 борби при първата победа на тима си срещу Сьодертале.

В тази категория присъстват и двама от верните бойци на Йовица Арсич в Лукойл Академик – Чарлс Томас и Тенчо Банев. Първият овладява средно по 9 борби, докато капитанът на вицешампионите може да се похвали със средни показатели от 8.5 борби.