Още по темата

Сaгата около национала Станимир Маринов продължава да вълнува баскетболната общественост на родна земя. 192-сантиметровият гард може да продължи кариерата си в Левски, но срещу сумата от 100 000 лв., съобщава balkanec.bg.

Според информацията, ръководството на Балкан иска въпросната сума да бъде изплатенa или юноша на Доростол ще остане на пейката до края на сезона. Станимир Маринов все още има действайщ договор с ботевградския клуб, който се опитва да прекрати чрез намесата на съда.

Съдбата на Станимир Маринов ще бъде решена на заседание на Управителния съвет на Балкан след по-малко от 48 часа. Ръководството на ботевградския клуб ще обсъди казуса на своя събиране на 5 ноември (сряда) от 10.00 ч. сутринта.

Станимир Маринов вече няколко месеца тренира с шампионите, но от НБЛ му отказват картотека именно заради неразрешения казус с настоящото му споразумение с Балкан. Преди седмица представители на лигата, както и от двата клуба и самият играч се срещнаха, за да обсъдят евентуален компромисен вариант, в който национала да получи игрови минути, докато тече делото.