Още по темата

Националът Станимир Маринов ще остане в София. 192-сантиметровият гард ще продължи да тренира с Левски, въпреки че преди няколко дни Арбитражната комисия към БФБ отхвърли молбата на национала за право на картотека заради неразтрогнатия му договор с Балкан, съобщава в днешния си брой “Тема Спорт”.

Според информацията, Станимир Маринов няма намерение да се връща в Ботевград, а ръководството на Балкан едва ли ще приеме подобни действия. Юношата на Доростол ще остане просто зрител на официалните мачове на Левски през следващите няколко месеца. Маринов ще трябва да изчака окончателното решение по делото за разстрогване на споразумението му с Балкан.

Гардът и неговият адвокат ще трябва да вземат решение за по-нататъшните си действия относно казуса в следващите дни. Има вероятност да бъде подаден иск срещу БФБ с оглед решението на Арбитража. Подобна стъпка може да предприеме и ръководството на Левски.

"Арбитражната комисия отсъди спрямо документите, с които разполага. Каквото и да беше решението, щеше да последва реакция от засегната страна. Сигурен съм, че хората в комисията са действали спрямо закона. Никой не иска да спре правата на Станимир Маринов. Разбира се, че ние, в ролята на федерация, искаме той да играе, защото това е важно за националния ни отбор. След като документите не позволяват той да бъде картотекиран в Левски или друг отбор, различен от Балкан, няма какво да направим", обясни президентът на БФБ Георги Глушков.

Източник: в-к "Тема Спорт"