Симеон Найденов напуска лагера на Лукойл Академик след три седмици, в които тренира в Правец. Най-вероятната причина за раздялата е присъствието на достатъчно състезатели в състава на позиция крило, като цел №1 пред "студентите" остава и подмладяване на отбора. Политика, прецизно следвана от старши треньора Йовица Арсич от момента, в който специалистът се завърна начело на тима. 

Почти сигурно следващата спирка в професионалния път на юношата на ЦСКА е Самоков. Наред със силната американска колония се очаква Рилски спортист да подсили ростера и с още българска сила.

Градът от полите на Рила би събрал отново под един покрив 33-годишния Найденов и Росен Барчовски. Именно под ръководството на наставника крилото прохожда в ЦСКА през 1998/1999, преди да се отправи към елитната колежанска лига на САЩ с екипа на Луивил.

По-късно кариерата му минава през елита на Франция, Швеция, Чехия, Черна гора, Египет. Завръща се в България веднъж през септември 2004 г., за да облече фланелката на Лукойл, която носи още две години. След това за кратко през 2007-а играе в Спартак МВР. Сезон 2009/2010 прекарва в Рилецо, а следващия - в Черноморец.