Още по темата

Левски спечели първа победа в Адриатическата лига още в първото си домакинство. След тежката загуба от Цървена звезда с 55:85 в петък в Белград, шампионът на България взе своето пред своя публика: 98:89 срещу младия тим от сръбски таланти на Мега Визура в зала "Универсиада". Следващата изява на "сините" е на 12 октомври, когато те гостуват на хърватския Задар.

Пред погледа на шефа на Адриатическата лига Роман Лисац и пред сръбския мениджър Мишко Ражнятович, дошъл в София да гледа клиента си Павлин Иванов, ямболията не го разочарова и завърши с 14 точки. "След година в Адриатическата лига с Левски, Павлин ще има съвсем друго място на европейския пазар", обяви доволен от видяното от юношата на Тигър Ражнятович.

Брандън Хийт излезе титуляр за Левски и показа, че няма и помен от контузията в бедрото, извадила го от игра срещу Цървена звезда: 18 точки за американеца, плюс още 17 за Христо Захариев, който също имаше здравословни проблеми. Павел Иванов регистрира 13 точки.

"Сините" отново бяха без центъра Николай Върбанов, който лекува травма в глезена и пропусна втора поредна среща в турнира. Константин Папазов излезе от Къщата на ВИП Брадър, за да води баскетболистите си срещу Мега Визура. В трибуните на "Универсиада" бе и бившият капитан на Левски Стефан Георгиев, прекратил кариерата си след златния требъл през миналия сезон.

Преднината на столичани достигна 20 точки, но отпускане в третата и четвъртата четвърт за малко да коства обрат в двубоя. Шампионите обаче показаха характер и устискаха победата. Павлин Иванов и Деян Карамфилов напуснаха за по пет лични нарушения накрая, но Захариев охлади страстите с тройка минута преди сирената. Заслужен триумф за Левски и глътка въздух за ръководството на отбора.

 

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ - МЕГА ВИЗУРА