Още по темата

Сърбия иска да играе на финал на световно първенство за първи път от 12 години. За целта "орлите" трябва да отстранят Франция тази вечер в Мадрид. Срещата започва в 23,00 часа, излъчва се пряко по Диема.

В отбора има настроение и желание за игра. Подобряваме представянето си с всеки двубой. Надявам се срещу Франция да покажем най-доброто от себе си на този турнир. Селекционерът Джорджевич ни вярва и разчита на нас. Трябва да му се отблагодарим”, заяви Мирослав Радулица пред европейските медии.

Центърът Ненад Кръстич също се вълнува относно предстоящия 1/2-финал с европейския шампион. Новото попълнение на турския гранд Анадолу Ефес не пропусна да похвали колегата си за силната игра през последните седмици.

Мирослав не бе част от националния отбор през последните две години, но той показа на всички, че мястото му е в този тим. Не само, че е част от отбора, но вече е един от лидерите му”, заяви 213-сантиметровият Кръстич.

Сърбия и Франция се срещнаха и в груповата фаза на световното първенство. Тогава възпитаниците на Венсан Коле измъкнаха успеха в последните секунди на срещата със 74:73.