Още по темата

Преди няколко дни Черноморец се похвали с първото си ново попълнение. Това е Александър Дяковски, който преди около месец бе освободен от Спартак Плевен.

Преди да поеме към Бургас, за да започне подготовка с новия си отбор на 8 септември (понеделник), 185-сантиметровият плеймейкър натрупа още малко опит със сборен отбор на Жирона в Испания и участва на силен турнир в Дубай. BBALL.BG се свърза с Дяковски, за да ни разкажи малко повече за наученото на испанска земя и новото начало с Черноморец.

Този месец с “Europian basketball academy” бе като сбъдната мечта за мен. За първи път тренирах и мислих само за баскетбол от много години. Никога не съм работил с такива професионалисти и с толкова компетентни треньори, с които научаваш нови и нови неща всеки ден”, заяви пред BBALL.BG Александър Дяковски.

Срам ме е да кажа, че за първи път на 31 години видях какво е да тренираш професионално, а не да повтаряш ден след ден, година след година тренировки, упражнения и стил, които са били модерни през 70-те години, да очакваш да се конкурираш с другите, които са прогледнали или просто наистина живеят с баскетбола, а не само се правят на такива”, допълни още плеймейкърът.

Относно преминаването ми в Черноморец, за мен това е ново начало. Безкрайно съм мотивиран. През последния месец доказах на себе си и истинските специалисти какво мога, а сега и на някои "баскетболни професори", които се опитаха да сложат край на състезателната ми кариера, която тепърва започва”, коментира юношата на Спартак.

"Ще се видим през идния сезон. Пожелавам си единствено здраве, а че ще бъдем преди Берое и Спартак Плевен е ясно”, закани се още Дяковски, който ще се отправи към Бургас след няколко дни.