Черно море вече мисли за новия сезон в НБЛ. Треньорът на варненци Денислав Коцев ще разчита и догодина на Александър Йевджич, но не така стоят нещата с Милян Пупович, съобщава “Народно дело“.

Бронзовият медалист в НБЛ и сребърен в турнира за Купата на България през миналия сезон най-вероятно ще се раздели с центъра Милян Пупович. Очаква се сърбинът да продължи кариерата си в чужбина. 210-сантиметровият баскетболист бе в основата на успехите на Черно море през последните месеци, записвайки средно по 14.8 точки, 8.5 борби и 2.3 асистенции в общо 35 мача. 

Йевджич ще замести Симеон Илиев, който се насочи към Рилски спортист. Сърбинът облече екипа на Черно море в края на февруари, но получи тежка травма по време на полуфинала за Купа България срещу Балкан, което го остави извън игра до края на миналия сезон.

В морската ни столица ще остане сърбинът Александър Андреевич, а съвсем скоро се очаква да има яснота и около бъдещето на Джордже Тресач. Най-вероятно при “моряците” ще продължи да играе и националът Асен Великов. В Черно море ще разчитат и за в бъдеще на Пламен Алексиев, Николай Стоянов, Станислав Цонков и Денислав Вутев. 

източник: в. "Народно дело"