Младежите инкасираха пета поредна загуба на европейското до 20 години в Дивизия А в Гърция. В първи мач от втората фаза на турнира, в която избраниците на Петко Делев играят за оцеляване в елита, нашите паднаха с 63:69 от Латвия. Срещата се игра в Ираклион, но най-големият град по големина на остров Крит също не донесе късмет на България.

Денислав Вутев стана най-резултатен с 15 точки, но той имаше 11 през първото полувреме, в третия период вкара 4 точки, а в последния остана без кош. Деян Карамфилов добави 13, но също не отбеляза нито точка в заключителната четвърт. Крис Минков завърши с 11 т.

Александър Везенков - лидер по точки и борби до момента на европейското, изигра първи слаб двубой от началото на първенството и се прибра в съблекалнята със скромните 8 точки, които опита да компенсира с 12 борби. Крилото на Арис нямаше ден в стрелбата - 2/8 от близко и средно, 2/9 от тройката. 

Утре (15 юли) в 14,45 часа националите излизат срещу Швеция във втори мач от битката за оставане на страната ни в Дивизия А в тази възрастова група. Скандинавците помляха Черна Гора с 65:47 днес.

Младежите започнаха силно и със самочувствие, на полувремето имаха крехък аванс от 35:32, но след почивката постепенно попаднаха в капана на латвийците.

Равенство 52:52 фиксира третата четвърт, а в заключителната силите на нашите момчета не стигнаха, за да изпитат най-после радостта от успеха на гръцка земя.

СТАТИСТИКА ОТ ЛАТВИЯ - БЪЛГАРИЯ