България загуби злощастно със 76:77 от Франция и регистрира второ поредно поражение на европейското за младежи до 20 години след това от Полша на старта на първенството, но за Александър Везенков цифрите в Ретимно говорят положително.

206-сантиметровото крило на Арис и на държавния ни тим е лидер по борби на шампионата на остров Крит със средно по 15 овладени топки в първите два двубоя. Талант №1 в европейския баскетбол, набор 1995 г., е втори при реализаторите със средна успеваемост от 22,0 точки на среща.

Преди него в класацията по точки е тежкото крило на Сърбия Никола Янкович с 23 точки. Той обаче е година по-голям от Везенков (роден е през 1994 г.). №4 сред най-добрите вкарвачи на европейското за младежи пък е съотборникът на Везенков в Арис и Елефтериос Бохоридис с 20,5 точки на мач.

Тази вечер в Ретимно Везенков трябва да поведе съотборниците си в битка срещу Русия. Победа ще съхрани шансовете ни за класиране напред, загуба ще сложи край на надеждите на нашите за нещо запомнящо се в първенството.