Последният финал за Купата на България в зала "Универсиада" - този през 2011 г. завършва с драма и сълзи за Левски. 

Левски почти докосва златото, но губи с 80:81. Малшанс разделя "сините" от трети пореден трофей след 2009 и 2010 г. в Плевен и Ямбол.

Днес Левски е с чисто нов състав, а от 2011 г. са останали само двама - капитанът Стефан Георгиев и Павел Иванов.

Единствените трима в Лукойл, участвали и в онзи финал срещу Левски през 2011 г. в сегашния тим, саБожидар АврамовТенчо Банев и Веселин Веселинов. Тогава Божо загатва за първи път, че много скоро ще е новият лидер на "студентите". Гардът съсипва "сините" с 21 точки, 7 тройки и заслужен трофей за MVP. 

Левски и Лукойл няма как да се видят на финал. Жребият ще ги противопостави стъпка по-рано, но преди това момчетата на Тити трябва да бият Черноморец - нещо, в което никй не се съмнява, а тези на Димитрис Галанис да преодолеят жадния за доказване Рилски спортист.

През 2011 г. 1/4-финалите са Лукойл - Черно море, Рилски -  Черноморец, Балкан - Ямбол, Левски - Спартак Плевен. Единствената двойка, която ще видим отново днес, е тази на ботевградчани и ямболии. Тогава тимът от града край река Тунджа побеждава със 78:69, но губи полуфинала с Левски, а после сдава бронза на Рилецо.